Aardappel-Tijmbrood met Parmezaan
1 brood
20 min bereidingstijd + 1,5 uur wachten + afkoelen
25-30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
brood
Bereiding:
- Maal de aardappelblokjes in de keukenmachine of in porties in de hakmolen van de staafmixer fijn (maar niet tot puree!).
- Strooi 5 gram zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje in het midden en strooi er de gist in. Voeg langs de rand de gemalen aardappel, de olijfolie en 250 ml handwarm water toe. Kneed alles in de keukenmachine of met de mixer tot een soepel deeg.
- Kneed de kaas en de tijm door het deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg nog plakt.
- Laat het deeg onder een schone doek op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
- Vorm van het deeg een mooi brood en leg op de bakplaat. Laat het brood afgedekt nogmaals 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor tot 200°C.
- Bak het brood in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 290 kcal
- 7 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 44 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 3 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen